Украинските въоръжени сили обстрелваха Белгород. В резултат на атаката търговският център

...
Украинските въоръжени сили обстрелваха Белгород. В резултат на атаката търговският център
Коментари Харесай

Украйна обстреля търговски център в Белгород: 9 души са убити, включително бебе ВИДЕО

Украинските въоръжени сили обстрелваха Белгород. В резултат на офанзивата комерсиалният център " Магнит " е отчасти опустошен. Според съветското министерство на защитата опитът на украинските въоръжени сили да извършат терористична офанзива с потребление на РСЗО RM-70 Vampire е бил спрян.

Дежурните системи за Противовъздушна отбрана свалили 14 ракети над Белгородска област. По последни данни при офанзивата са починали девет души.

Според  Shot двама мъже са починали на входа на комерсиалния център, тъкмо когато са паднали отломките. Сред починалите има и двама мъже и две дами, които са били в комерсиалния център. Друг смъртен случай е на бебе.

Ранени са 23 души, пет от които деца. Най-малко трима потърпевши са в тежко положение.

Канал 112 пише, че един от снарядите е блъснал стадиона на учебно заведение № 42, където са ранени няколко души. Пострадала е и самата постройка на учебното заведение, което се намира на ул. „ 60 лет октомври “.

Местни Telegram канали оповестяват, че са счупени стъкла на къщи, намиращи се наоколо до комерсиалния център и учебно заведение № 42. Пострадали са паркирани коли на ул. Губкин.

В непосредственост до комерсиалния център има запушване от празни рейсове, в които са оставени пасажери по време на обстрела.

Останките от MLRS M-70 Vampire са открити в цялостен Белгород.

Взривове има и в град Губкин, Белгородска област.

Преди това ръководителят на района Вячеслав Гладков съобщи в канала си в Telegram, че в Белгород и Белгородска област звучи сирена за ракетна заплаха.

„ Ако сте у дома, не се доближавайте до прозорците. Подслонете се в стаи без прозорци с плътни стени (коридор, баня, тоалетна, килер). Ако сте на улицата, слезте в подслон или друго безвредно място “, прикани той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР